SALVI GÜELL: “ESPEREM QUE TINGUI L’ÈXIT DE SEMPRE I QUE EL SECTOR EN SURTI REFORÇAT”

«El sector nàutic és un dels motors principals de l’economia de Castelló d’Empúries i Empuriabrava», subratlla l’alcalde de Castelló d’Empúries i Empuriabrava

per Marta Arranz

https://www.horanova.cat/noticia/205596/salvi-guell-esperem-que-tingui-lexit-de-sempre-i-que-el-sector-en-surti-reforcat

33a edició d’una fira més que consolidada. Quina valoració se’n fa des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i Empuriabrava?
De fet, és la fira més important que hi ha d’aquestes característiques. És cert que el sector nàutic a Empuriabrava és un dels motors principals de la nostra economia i, per tant, tot el que sigui promoció d’aquesta activitat des de l’Ajuntament no fem més que aplaudir-ho i donar-hi suport en tot el que necessitin. No entendríem la Setmana Santa sense la fira, i esperem que tingui l’èxit que sempre té i que el sector nàutic vegi reforçada la seva activitat. 

A més, al municipi hi ha formació en el sector, oi?
El sector nàutic és una especialització de l’esbarjo i oci al medi marí i això fa que aquí sigui un sector molt potent perquè tenim 24 quilòmetres de canals navegables i més de 5.000 amarratges, i d’aquí surt la potència de les nàutiques al municipi. Al voltant de la nàutica hi ha tota una sèrie de complements que fan que la gent s’hagi de formar. Hi ha d’haver mecànics especialitzats, cursos per a patrons… i tot el que gira al voltant de la nàutica ens interessa molt poder-hi apostar i col·laborar des de l’Ajuntament. Tenim el cicle formatiu de primer grau de l’escola nàutica, i tota la gent que hi ha té opcions laborals de futur. 

Com es reverteix l’èxit al municipi?
Ara fa temps que no fem cap estudi, però el retorn és molt i molt positiu perquè la gent en parla i la fira té la característica de moltes altres fires econòmiques que no necessàriament ho han de vendre tot durant els dies puntuals de l’exposició. Hi ha molta gent que ve per informar-se i potser materialitza la compra al cap de sis mesos. El retorn és positiu, ja que molts dels visitants van als restaurants, bars i comerços del poble. 

Serà l’última Fira del Vaixell d’Ocasió com a alcalde. Com ho entoma?
Doncs sí, l’última fira com a alcalde, i ha estat un plaer poder inaugurar any rere any aquest aparador nàutic mentre n’he estat l’alcalde. I el que faré a partir de l’any vinent serà anar-la a visitar com a ciutadà del municipi per passar una bona estona, ja que sempre és agradable poder passejar-hi. Però, en tot cas, molt content i orgullós d’haver col·laborat tots aquests anys amb la difusió d’aquesta fira. Hem intentat estar a l’altura i, com dic, és un sector econòmic molt important per a Castelló d’Empúries i Empuriabrava i esperem que els vagi molt bé d’aquí al futur.